Érbetegségek

Visszérrendszer

Tartalom

  Farkas Norbert Az osztály rövid bemutatása Az osztály fő profilja az általános bőrgyógyászati betegségben szenvedő súlyos akut esetek ellátása mellett az elsősorban vénás és nyirokkeringési zavar talaján betegségek és végtagduzzanatok fekvőbeteg ellátást igénylő eseteinek kivizsgálása visszérrendszer kezelése.

  visszérrendszer

  Az ödéma csökkentő kezelésnek klinikánkon hosszú időre visszatekintő hagyományai vannak, visszérrendszer az as évek végéig épületünkben dolgozott a nyirokkeringési zavarok világszerte legelismertebb szakértője, Földi Mihály Professzor Úr. A kezelés fő alapja a megfelelő mérésekkel kiválasztott, egyénre szabott kompressziós terápia és a kézi, valamint gépi kompressziós kezelés.

  Ezt együttesen alkalmazva az így megvalósuló kezelési módszert komplex ödéma csökkentő fizioterápiának nevezzük. A kézi kezelés a gyógytornász kolléganőink által végzett.

  visszérrendszer

  Az ellátásra kerülő visszérrendszer jelentős része vénás keringési zavarban szenved, melynek alapvető kivizsgálását és a visszérrendszer elváltozásainak leírását Visszérrendszer a befekvést megelőzően szoktuk elvégeztetni. Leggyakrabban emlőműtétek, egyéb műtéti beavatkozások, sérülések, bakteriális gyulladások, valamint visszérrendszer nem megfelelően kezelt vénás keringési zavarok vezetnek a nyirok tartós pangásához.

  Kezelésünk visszérrendszer a bőr tömöttségének vizsgálatával és a végtagi térfogat csökkenésének műszeres vizsgálatával tudjuk lemérni.

  visszérrendszer

  Osztályunk - részben nemzetközi együttműködések részeként - visszérrendszer végtagi duzzanatok csökkentésének leghatékonyabb módszereinek kidolgozásában vesz részt.